La meg fortelle deg om etseskader ved bruk av hjemmebleking.

 

 

sweet sweet Ice-blond 

 

Jeg er så uendelig glad for at min faste frisør og venninne Stina tar hånd om håret mitt. Jeg har fått hjelp av henne med farging av ettervekst og pleie helt siden jeg etset på meg skader med hjemmebleking’s produkter for noen år siden.

Jeg hadde gitt opp langt hår, for håret mitt knakk og var så ødelagt. Jeg har hørt frisører si at hjemme bleking er Fy-Fy, og jeg må si med hånda på hjerte at jeg trodde det var et salgs triks. Det koster jo å gå til en bra frisør. Å flere ganger har jeg dratt hjem og vært misfornøyd med jobben de har gjort. Så da var det lettere å kjøpe noen pakker på butikken, kline på noen runder og bruke blå-sjampo. Resultatet/ fargen ble jo bra med X antall pakker og pleie av tyggis hår. Men det ble aldri langt, glansfullt og sterkt.

 

Den siste gangen med hjemmebleking så slik ut!.

  

Jeg hovnet opp i begge ørene, halsen, skuldre, fikk bobler i huden på brystet og det røde i hode bunn fortsatte å etse seg ned og ga meg åpne sår i hodebunn. Jeg kjente jeg ble svimmel og sleit med å svelge. Øynene rant og gud som det svei!.

Jeg ble rådet til å dra ned på legevakten av en venninne, men satt i dusjen med kaldt vann og håpet hevelsene skulle gå ned. Jeg så ikke ut på håret eller kroppen. Det pussige var at jeg i rundt 11 år har brukt samme hår bleking. Det svei før også men ikke sånn som denne runden her. Det var som de andre frisørene sa tidligere….don’t do this at home!.

Jeg gikk rundt med gult/ oransje hår noen dager før jeg kontaktet Stina og gråt!. Hun også kom med noen gloser om hvor sterkt hjemmebleking er og hun var selv usikker på hva de inneholdt. For da vi hadde bleket og tonet håret mitt hos henne, så var det jo null reaksjon på hodebunn min. 

Det er jo nå noen år siden, men jeg sliter enda med samme reaksjon i hodebunn av forskjellige sjampo og balsam. Er det parfyme i det så reagerer jeg sterke en på produkter til sensitiv hud. Jeg reagerer på såpe også, så bruker jeg noe med mye parfyme så får jeg eksem bak på lårene, leggene, brystet og rumpa. Jeg får også utslett i hårfestet, pannen ved bruk av feil sjampo.

Heldigvis har jeg funnet noen produkter, og skyllemiddel som ikke irriterer huden min. Så nå er jo det meste som normalt. Og verdens største glede har jeg over å ha Stina som redder meg når etterveksten og hårfargen blir stygg.

Rett før jeg ble ordentlig syk dro jeg innom (Dead Ends) igjen for å fjerne den firefelts motorveien som hadde vokst up på toppen av hode mitt. Jeg hadde ikke vært hos Stina på 3 mnd. Så da han du tenke deg hvordan jeg så ut på hode. Jeg har en mørk blond/ kommune farge originalt, så det blir god kontrast til den kalde blonde fargen jeg liker å ha. Nå er jeg like fornøyd som alle de andre gangene jeg har vært på Dead Ends, håret har den fargen jeg elsker og jeg er uten komplikasjoner.

 

Jeg ønsker å vise og fortelle om dette da det har blitt en plage for meg i hverdagen etter ukritisk bruk av slike produkter hjemme. Jeg håper ikke dette skjer med fler, men mørketall på jenter og gutter med kontakteksem etter kjemikalier er nok stor. Jeg ser ofte folk spørre i grupper på Facebook om tips til korrigering og bleking, farging og avfarging. Der sitter det mange uvitende kvinner og lemper ut ukritiske svar og tips til sterke produkter. Husk at vi alle har forskjellig toleranse og hud.

Det gikk helt fint for meg også tidligere…men så plutselig var grensen nådd og jeg pådro meg skader. Gå til en frisør og fiks håret ditt. Ikke hør på nett-frisører uten utdannelse og ta vare på huden og håret ditt med profesjonell hjelp. Har du opplevd en dårlig frisør så burde du finne deg en ny. Det er mange å velge i, og da er det lurt å se litt rundt på Instagram, Facebook sider og se hvem som har før og etter bilder av forskjellige jobber de har gjort. Har du farget og bleket håret ditt mye selv tidligere så blir jobben til en frisør dobbelt så vanskelig. Så se etter noen med erfaring, ring og forklar forhistorien til ditt hår og spør rett ut om de kan fikse det.

 

Jeg anbefaler Stina om du bor i Oslo. Hun driver Dead Ends, det ligger midt i Majorstua krysset og er super koselig.

Jeg har ikke fått betalt for å opplyse om denne salongen eller gratis behandlinger. Det finnes nok mange gode frisører i Oslo og rundt. Men jeg går fast hos henne, da jeg trives med både behandling råd og resultat. Jeg unner alle en god hår dag og en flink frisør.

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg