Førerkort, Virus, Ny hund og Tanker

 


 

Hello, håper du utnytter karantene tiden din godt og holder deg frisk og rask!.

 

Jeg har siden sist løftet meg selv opp og frem på mange måter. Det begynte med at min bestefar kom innom meg og ga meg et lite spark i baken når det kom til førerkort, og jeg tok motet til meg. Jeg dro opp på den skumle trafikkstasjon dagen etter og besto teoriprøven med 2 feil på 14 minutter. Jeg har lenge gruet meg til å ta den prøven… så det ble aldri noe av… Nå er jeg evig glad jeg fant frem livmora mi og bare hoppet i det med begge beina. for det er som regel bare spøkelser i hode som stopper meg fra å nå de mål jeg setter meg.

Dagen etter tok jeg en kjøretime og fikk en veldig bra lærer. det fulgte tett på med dobbel timer da det var 10 timer i pakken jeg kjøpte. nå har jeg 2 timer igjen før det obligatoriske. Jeg gledet meg sånn til å ha lappen i MAI……..Men innser jo nå i disse krise tider at det var en fin drøm!   

 

Jeg fulgte jo tett med i grupper på facebook, aviser, nyheter osv. rundt viruset som da var i kina. Vi snakker typ Januar begynnelsen av februar. Jeg ba familien og venner holde litt tilbake på kollektiv og observere hva som skjer. Men de fleste lo av meg og mente jeg var hysterisk. Hysterisk for hva da??…hvor hysterisk var jeg i deres øyne som kun sa det var lurt å kjøpe litt antibac og noen masker tilfelle dette ble noe stort?. Jeg ble litt flau og skammen traff meg. Det var jo ikke sånn at jeg ville fremstå som en prepper eller en som trodde på dommedag. For jeg har aldri vært der med tankene mine.

Jeg slo meg til ro med at de som lyttet lyttet og resten fikk stå der med lua i hånda. For jeg skulle ikke være etter på klok. Nøye fulgte jeg med og distanserte meg mer å mer fra kollektivtrafikk, passet på avstand i butikken og ordnet litt med ting som var nødvendig for meg og sønnen min. Tiden hadde gått så langt at de første tilfellene her hjemme hadde slått ut og da forsto jeg at jeg hadde rett og slett vært klok og tatt ansvar.

 

Det som plager meg litt er hvor stor den skammen var for å bli sett ned på var. Dette er en seriøs situasjon, jeg har flere i familien som er i risikogruppen ink. meg selv. det er alt fra kreft, alderdom, astma og andre sykdommer i min nærmeste familie som jeg omgås. Så med min Astma er jeg redd for hva dette viruset potensielt kan gjøre med meg, og min rolle som Mor for en gutt på 3 år. Det er jo så mange andre som er kronisk syke der ute som trenger at vi passer på hvor vi er, hvem vi er i kontakt med og hva vi gjør. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg ikke stoler på at flertallet holder seg unna steder de kan bli smittet, lytter til kroppen mer en en sjokoladeplate på butikken og en sammenkomst med venner.

Nå siste uken tror jeg det har gått mer opp for mange av de som børstet dette under teppet og lot smulene ligge skjult.

 

Jeg er redd!… Det burde du også være. Redd for de som ikke tåler viruset og enda ikke vet det, redd for alle de som står på jobb og risikerer helsa og livet for at du skal ha det du trenger til din familie, redd for alle de barna som sitter engstelige og ikke forstår så mye annet fra nyheter en at vi må ta grep alle sammen og at folk dør. Jeg er redd…redd for å bli syk og at min sønn skal måtte være borte fra en syk mamma og ha bekymringer i en alder av 3år.

Jeg er ikke bare redd, jeg er smart!. For jeg er fornuftig og føre var. Det redder liv og gir meg ro rundt at jeg bidrar hver dag til å minske sjansen for at din forelder eller barn, havner på sykehus. Jeg holder meg i karantene hjemme og bruker vår private skogs tomt som utløp for aktivisering og kos sammen med sønnen min og hundene. Jeg bruker facetime for å holde meg oppdatert med familien som også holder seg unna og bidrar til å få fortgang i bekjempelsen. Jeg håper alle setter ned foten og sier STOPP en halv. La oss bruke de spesielle ukene og tilstanden til noe bra.

 

Finn frem en hobby, Snakk med familien på tlf og spør de du er glad i om hvordan de har det!. Last ned noen filmer og lag en ny matrett, tiden er inne for å sette opp litt lister over mål og finne veier til å nå de. Positivt sett så kommer man nærmere folk når man ikke lenger har noe som  prioritere de vekk lenger. Samhold kommer i tider man blir alene, og det er jo på godt og vondt. Uansett så burde man se det fine med det. Når man virkelig våkner opp og ser ut av boksen sin, så er vi alle her midlertidig og vi er like.

 

Nå er det bare en uke igjen av de første fjorten dagene vi fikk med innskrumpnignger.  Det blir nok lenger, men jeg håper at vi kan se en forbedring ved at alle følger råd og bruker hode sitt riktig nå. Jo fortere vi er tilbake til normal jo bedre.

 

Jeg håper at jeg får fullført førerkortet, danset i sola, møtt venner og sett sønnen min leke med andre barn igjen snart.

 

Sånn uten om Virus snakk, så begynte jeg jo med hva som har opptatt tiden min, og det var ikke bare dette med førerkort. For jeg har stått på sterkt i mamma rollen, Hentet hjem en ny hund og holdt hode kalt.

Den nye hunden er en vakker liten herremann ved navn Luca. Han er en  2,5 år gammel (Brun) Chihuahua gutt med et stort hjerte. Det gikk mye bedre en jeg hadde trodd og han sjarmerer oss i senk hver dag som går. Jeg skal legge ut et eget innlegg om Luca så dere kan bli kjent med han også. Det blir jo mye tur i skogen med hundene og Casper, så jeg får nesten ta grep om karantene-tryne mitt, og få tatt noen fine bilder å delt de med dere. Ellers har jeg har fått malt litt, ordnet på den gamle macbooken min med musikk programmer og fått skrevet litt til på den boken jeg holder på med. Jeg har bestemt meg for å skrive 1 time hver dag nå i denne karantenetiden. Da kommer jeg i hver fall videre og får kanskje ferdig noen kapiteler.

 

Dette innlegget skulle jo ikke handle om Virus osv. men det er jo vanskelig å ikke spy ut litt tanker og følelser rundt det når man ikke har vært aktiv på sosiale medier slik som meg på en stund. Så jeg ønsker bare å si Helsa først, ta ansvar og bruk tiden din godt. Jeg kommer ikke til å skrive så mye mer om det frem over da jeg ønsker å ha positivt innhold her og kunne tilby lesere noe annet en det de allerede vet :).

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Gratulerer med ny hund, så koselig 🙂 Ikke minst gratulerer med bestått teoriprøve! Det er kjempe skummelt med viruset og det er så viktig at alle bidrar til å holde smitten nede. Bra å høre at du har tatt dine forhåndsregler og innså alvoret fort 🙂 Jeg også var tidlig ute med å tenke at det var greit å forberede seg litt. Her holder vi oss inne og følger alle råd fra helsemyndighetene. Håper de snart får kontroll over viruset, så får vi gjøre det vi kan for å unngå sykdom i mellomtiden. Ha en fin dag 🙂

   1. Tusen takk ❤️☺️ Dette er hund nr 2. Han hadde ikke den beste starten på livet og jeg er veldig glad jeg kan tilby Luca et verdig hjem og masse masse kjærlighet. Så nå koser Molly seg med ny bestevenn og vi andre oss med et nytt familiemedlem. Takk for gratulasjonen, det gjenstår nå bare at samfunnet åpnes igjen så får jeg gjort lappen ferdig i en fei 🥰. Godt å høre at dere også er med på å ta strenge tak i Hverdagen for å redde liv og bekjempe dette «drite». Det gjorde meg godt å høre ❤️. Ønsker deg og dine en frisk og sunn karantenetid og masse masse fint. – Rubi Chantel

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg