Drømmen om egen bolig

illustrasjonsfoto  

  Hei og godt nytt år!

2019 var virkelig ikke mitt år, så jeg håper og drømmer om at ting skal bli vesentlig bedre i 2020. 

Som du ser over har jeg lagt ved et bilde, av det som kanskje blir mitt og Casper sitt nye hjem innen noen år. Jeg har alltid drømt om å eie en leilighet eller hus. Den drømmen er en realitet rett rundt hjørnet nå.  Å det blir enda bedre en jeg hadde håpet på. 
Jeg kan være med på å bestemme hver minste detalj og Utforme det slik jeg vil fra dag en. Mitt barndomshjem skal omreguleres fra gård, til såkalte Funkishus. Jeg bor nå i en 80kvm leilighet med 2 soverom, stor Veranda og har min egen parkering og garasje. Retten til å leie her fikk jeg da sønnen min var halvferdig bakt i magen min. Gården jeg bor på har vært i familien i over 100 år og er plassert på en kjempe fin plass i Oslo. Den har tomt som grenser til Marka men vi bruker ikke mer en 10 minutter med bil ned til Oslo sentrum. Den siste tiden har det vært leid ut til flere personer, da det er bygget leiligheter i huset og låven.  

Nå har min far endelig gått sammen noen andre personer i et prosjekt om å få bygget opp nye boliger. Jeg er så heldig at jeg får en av boligene på illustrasjonsbildet over her!. Det skal sikkre meg og sønnen min videre i livet og, er en sjelden gave å få. Jeg har i mange år allerede drømt meg vekk på Pinterest og laget lister over hus, oppussing og interiør etc. Lite visste jeg da, om det som skjer nå i år og neste år. 
 

Søknadene og godkjenninger av kommunen er snart ferdig og spaden kan forhåpentlig Settes i bakken om kortid. Siden endelig beskjed om godkjenning av bygninger og parkeringshus ikke kommer før etter 13. Januar, har jeg ikke tenkt så mye på hvem leilighet jeg ønsker av de på bildet. Jeg vet bare at det blir den som står best til for morgen og kveldssol, har mest privatliv og lite innsyn. Jeg har masse, masse lekker tapet som ble kjøpt inn for 1 år siden. Flaks jeg ikke bruke den opp på denne leiligheten her, for alt skal jo rives og sprenges vekk. 
 

Litt synd er det jo også, at jeg skal se hovedhus og resten fjernes. Det er så mye minner og gode tider jeg har herfra. Uansett blir det digg med noe nytt. Jeg kunne velge å kjøpe noe annet eller få en leilighet her. Det skremte meg litt når jeg var på Finn.no å tittet rundt på markedet. For jeg har lite kunnskap om dette. Jeg ble redd for å velge noe som skulle skjule feil og mangler, ha skadedyr eller gamle rør. Det er jo en del som blir lurt som førstegangskjøpere. Også det med økonomi har jeg lite forståelse for, jeg elsker å bruke penger, handle og er materialistisk. jeg elsker detaljer og design. Så spørsmålet til meg selv var jo raskt…hva kan jeg bytte ut og oppgradere. Prisen på en leilighet hadde jo da vært mye mer en bare kjøpesum og interiør. Oppussing er også krevende og tar tid, i hvert fall om man er som meg og vil gjøre det meste med egne hender. 
 

Nå krysser jeg bare fingrene for at alle motbakker på min vei og maraton av dårlige hendelser kan gi litt motspill. For uten de dårlige dagene hadde ikke gode smakt så godt. 
 

Den nye boligen skal ha minimum 3 soverom og kanskje jeg klarer å få presset inn et fint walk in closet også!. Store vinduer og masse lys. badekar må jeg ha og nå begynner tankene å flyte vilt. hvem farger jeg vil ha, dørhåndtak og kjøkken?. Gud!. Når jeg er ferdig med å skrive her, bærer det rett inn på Pinterest og trykke  pin, pin, pin, pin på alt jeg ser, haha.

 
Jeg gleder meg også til å dele prosessen med dere her!. 

Jeg er så takknemlig for at Pappa gir meg dette. Det å kunne få Arv før noen dør syns jeg er veldig koselig!. Da får han gleden selv til å se hvor stor forskjell det gjør for oss og hvor glad vi blir. Han kan se at jeg tar godt vare på det og vi kan feire seieren sammen. Kanskje min bestefar også lever lenge nok til å se at hans forskudd på arv til pappa gir oss alle en trygg fremtid. 
 

Det er ikke mange jeg kjenner som har vært så heldig som meg eller oss. Og jeg har heller ikke vunnet noe spesielt i livet uten om å få verdens beste sønn. 

Så jeg er ubeskrivelig takknemlig og spent på veien videre. 

 

 

Hvorfor jeg ikke Dater noen nå.

Foto: Rubi Chantel

God Mandag alle sammen!.

I utkanten av Oslo-øst der jeg bor er det i skrivende stund ingen snø å se. Himmelen har noen merkelige lave skyer, som ligner på raske bølger mot en båt eller en strandkant. Lyset fra sola er i siste fase og jeg venter på å se noen vakre farger spre seg på himmelen. Soft rosa blander seg dust inn i det gule lyset, bak alle tær jeg ser ut av vinduet mitt. 

Jeg er en Grubler. En som elsker å se på månen og tar meg tid til å reflektere over stort og smått. Jeg er en glad jente. En som tenker mer på andre en meg selv til tider. Derfor er jeg heldig som har barn. Sønnen min har en leken, omsorgsfull og kreativ mamma. Jeg er heldig som har en Fighter hjerne som ser det positive i det negative. Jeg er en fin blanding av MacGyver og Pippi langstrømpe. En som tar vare på familien sin og setter den først.

Nå som mange skal lage seg nyttårsforsetter, kaste seg på trening og spise lavkarbo. Så tenker jeg at det viktigste å ha på lista si er… Å være mer snill mot seg selv. Spre glede, Smil og finn trygghet i deg selv. 

Det er mange som legger all glede og trygghet i forholdet sitt til andre mennesker. Det kan være en kjæreste, familie eller venner. De blir avhengig av å ha noen. Det er mange som også tror at man MÅ ha en partner for å virkelig være lykkelig. Det stemmer ikke!. Jeg ønsker at alle skal kunne finne den ultimate gleden av seg selv i sitt eget selskap, før de vurderer å dele det med noen andre.

Det siste året har utallige antall venner og andre sagt at ‹‹Du trenger en mann.››. Jeg før høre at jeg trenger en som kan hjelpe meg litt i hverdagen, så jeg ikke trenger å løpe om kamp med klokka og slite meg ut. noen som kan gi meg en klapp på skulderen og en god klem. 

Jeg har ikke bil, er alenemor, fikser og maler alt i min egen leilighet og deler mye av hverdagen min på sosiale medier. Men jeg vinner hver dag!. 

Hva skal jeg med en mann?  

Det er mange som skriver til meg og ønsker en date. Det siste året har jeg hatt nok med meg og mitt. Jeg ønsker ikke å ta på meg mer ansvar. Det er jo en jobb å holde et sundt forhold i live. Det skal pleies og følges opp. Noen av de som skriver til meg, er i mine øyne ute etter en å ha på fanget og ta vare på. Det kunne jeg aldri klart å leve med. Jeg har til og med fått høre ‹‹Jeg skal ta vare på deg jeg!››. Det er det mest usexy jeg kan tenke meg!.

 Jeg har ikke tid til å date, jeg er 100% mamma. Det å ta med seg en fremmed inn i huset mitt der ungen min og jeg skal være trygge er uaktuelt. Man kjenner vel aldri noen 100% selv om man naivt vil tro det. Derfor har jeg ikke hast med å finne meg en ordentlig kar. Jeg klarer alt jeg vil og skulle jeg funnet en mann på grunnlag av at jeg trenger en spiker slått inn i veggen… så hadde det vært utnytting. Jeg tror på Kjærlighet og Elsker å se andre lykkelig forelska. Det er bare ikke tiden for meg enda.

Det er mye rart der ute, inkludert meg. Mye bra og Mye dårlig. Jeg har en rekke forhold bak meg og hver gang jeg er alene (singel) er den tiden jeg oppnår, utforsker og lærer meg mest. Det er en frihet til å fokusere på egen utvikling uten å neglisjere noen man er glad i og bryr seg om. 

De få timene jeg får til meg selv etter sønnen min har sovnet mett og god i sengen sin. Bruker jeg på en lang god dusj med bodylotion og litt annen pleie. Noen ganger finner jeg frem male saker og begynner på ett gammelt eller nytt maleri. Tegner eller Skriver. 

Jeg søker opp musikk og lager spillelister. Jobber med å lære meg å lage musikk selv i Ableton og Logic. Spiller inn vokal og tekst jeg har laget eller kuler´n på sofaen med en serie. Dette gjør meg Glad. 

Jeg er en ekte person, jeg deler av meg selv og viser alle sider. Super stolt av det jeg får til og gir ikke opp. Jeg kaster meg ut i fritt fall når jeg får en mulighet å prøve noe nytt jeg ikke kan fra før. 

Dette skulle jeg ønske alle andre hadde også!. Gleden av å meste seg selv. Smile til seg selv i speilet og tenke at ‹‹Du, Du er en fighter og jeg liker deg!.››

Så gå inn i det nye året og tenk!. Tenk på deg selv og hva du liker. Prøv nye ting og bli kjent å glad i deg selv.  

Lykken skaper du innenfra.

 

 

 

Bok avsløring på kveldstid.

 

Foto: Rubi Chantel

God kveld…

Jeg ligger her i sengen min under en tykk, rød Flanell dyne. Lukten av sandalwood duftlyset mitt fyller rommet og jeg koser meg med litt research av karakterer til den boken jeg har planer om å få skrevet i nær fremtid. I boken jeg lager karakterer, lokasjoner og plot til, kan jeg si at jeg bruker mye egne erfaringer og historier. Jeg blander fiksjon og realitet i en stor bolle og håper deigen blir bra. Jeg har mange spennende Personer og historier å bruke som utgangspunkt. Jeg har levd en del liv og krim har vært en del av det. Derfor ønsker jeg nå å kunne bruke både gode og dårlige erfaringer til noe positivt for meg selv og andre. Jeg vil selvfølgelig som alle andre som skriver i utgangspunkt av ekte personer og historier, sensurere hvem karakterene er bygget på og spinne historiene litt rundt for å skape spenningsmomenter. 
 

Jeg har tenkt på å lage bøker i så mange år, men aldri satt meg ned å startet. Så for 2 uker siden snakket jeg med en god venn og vi kom inn på tema. Da vi sa hade og la på røret tok jeg frem macbooken min, lastet ned det beste programmet som var anbefalt for nybegynner og erfarne forfattere. Så vips var jeg i gang. Jeg tenkte at jeg måtte lage en kollasj og gjøre litt forberedelser. Det nytter ikke å sitte stille å tenke, da skjer det ingen verdens ting. 

Nå har jeg jobbet litt hver dag og ser at det går fremover. Det er kjempe gøy!. Hva som er oppdiktet og hva som er ekte fortalt, kommer jeg ikke til å røpe i fremtiden.  

Boka eller Bøkene, kommer å ta utgangspunkt i en Ung jente som ikke har det så lett med seg selv. Hun havner i en rekke situasjoner og møter på folk som leder hun inn til en mørk underverden av kyniske mennesker, voldsomme episoder og kampen om å finne noen å stole på.

Så ja mens jeg nå ser på klokka og innser at jeg virkelig må slå av lyset og sove. Så ønsker jeg alle andre fine mennesker en god kveld videre. 

 

 

Hvem er Rubi Chantel?

 

Foto: Rubi Chantel

hvem er du?

Jeg er 28 år og kommer fra Oslo. 

lever et hektisk liv med mye opp og nedturer som former og farger hverdagen min i alle regnbuens farger. Jeg er en stolt mamma til en flott Gutt på 3 år som heter Casper. jeg kan si, at det å bli mor virkelig satte meg på plass og gir meg den største personlige utviklingen. Jeg er en kunstnersjel med kjærlighet for kultur og all kreativitet som finnes. Jeg er i dag ikke i betalt arbeid da min overgangsstønad for enslig forsørger går ut 31. desember 2019. Så Jeg både gleder meg og gruer meg til veien videre hvor jeg skal finne meg en jobb eller løsning som funker i hverdagen.

Hva gjør du i hverdagen uten om å være fullblods mor?  

Jeg driver med Musikk, Kunst, Foto, Kultur og alt annet jeg kan få utløp for tanker og kreativitet igjennom.

– Jeg er utdannet innen Microblading og bryn-styling.

– Har spilt musikk på utesteder og eventer siden 2015. Holdt på med sang siden tidenes morgen, så jeg er en vaskekte musikk Nerd.

– Jeg maler og tegner bilder. 

– Jeg elsker å låne vennene mine som modeller og skape kunst via Foto. Jeg tar ofte mine egne bilder og lager cover til musikk, mixer som deles på SoundCloud etc.

– Arrangerer musikk eventer forbeholdt elektronisk musikk.

– Jeg skriver en del tekster. Selv om jeg ikke er helt rå på grammatikk og har masse skrivefeil. 

Ellers går det i Mote, interiør, drømmer og standard sosialisering med venner om man kan si det slik.  

Hva ønsker du å bruke denne bloggen til ?

Jeg ønsker å benytte denne bloggen til en del forskjellige saker. For jeg har en del kortsiktige og langsiktige mål jeg ønsker å ta dere med på. Jeg har en stor forfatter drøm liggende og det er snart på tide å ta den frem og realisere det. 

livet mitt består av mange kamper, uheldige hendelser og en god porsjon viljestyrke. Det er godt veid opp med humor, glede og flaks. Så bare hverdagen i seg selv er det nok å dele av. nå tenker kanskje du at det har jo alle… og det er riktig. Vi har alle noe å dele.

Jeg ønsker å dele det meste, for å la andre se hvordan det er å være Rubi Chantel. 

Har du blogget før?

Ja, Dette er ikke min første blogg. Jeg begynte en blogg i 2007 og hadde den i x antall år. Det var ikke helt storsatsning da jeg ikke hadde ukentlig innlegg, men publiserte litt nå og da. Da skrev jeg om hverdag, mote, kunst, psykiskhelse og alt annet jeg følte en trang til å få ut av systemet.

Veien min hit jeg er i dag har, bu..hu… vært lang og ikke så lett. Jeg skal ikke gå så mye inn på alt det nå, men jeg kommer til å lage en egen spalte for å snakke om en del erfaringer, tiltak og hendelser ang. fortiden min.

Kommer du til å dele bilder og sønnen ditt sitt liv her?

Siden jeg er 100% mamma så blir det jo litt vanskelig å ikke skulle dele Casper med dere. men det er en klar grense for hva jeg deler om og av barnet mitt. Bloggen handler ikke om han, selv om mesteparten av mitt liv er dedikert til han. 

 

Litt mer om deg, som person. 

 

Hva liker du å spise?

Jeg spiser det meste. Elsker mat med mye smak og forskjellig konsistens.

Klær da, har du en bestemt stil?

Nei, jeg har overhode ingen bestemt stil. Jeg liker å kle med pent, høye heler osv. men tar like gjerne på meg en romslig Tskjorte og noen løse bukser. hjemme går det i pysj, det mest behagelige jeg finner i skuffen. Det kan til og med dukke opp et plagg eller to jeg hadde på ungdomsskolen der, haha. Men jeg trår litt ekstra på pedalen når jeg skal ut av huset.

Hvordan har du det hjemme hos deg, er det minimalistisk eller personlig?

Hjemme er det veldig personlig!. Jeg har i alle år drasset med meg eiendeler jeg har arvet fra bestemor og annet av sentimental verdi fra leilighet til leilighet. Store speil, planter, bilder, pynt og stæsj. Jeg elsker telys!. Det er så mye lys og kos i mitt hjem. Må legge til at jeg nå har gått over til kunstige planter, det å vanne og holde liv i ekte blomster/ planter det klarer jeg ikke, haha.

Kan du beskrive Casper med et ord?

FANTASTISK!

Er du en ryddig eller rotete person?

Tja, det kommer an på øyet som ser. Jeg er begge. Det å si at jeg er ryddig i forhold til Tid og sted, nei. Jeg kan klokka men er sjelden i tide, en forferdelig unote jeg har. Hjemme er det ryddig men også rotete, sånn er det med barn i huset. Ingen vits å strø sukker på kulissene. Jeg gjør i hvert fall det beste jeg kan.

Hvis du kunne byttet liv med noen i 24 timer, hvem hadde du valgt?

Litt merkelig og utradisjonelt kanskje men…Vladimir Putin er en sterk kandidat. Hvem vet hva han egentlig driver med, så 24t. i hans sko hadde kanskje gitt litt lys i tunellen og vært spennende. Russland er jo ganske så spesielt styrt og hemmelig. 

Er du en sommer eller vinter person?

Jeg er lykkeligere om sommeren en om vinteren. Det tror jeg ikke at jeg er alene om å føle på men, vinteren er helt magisk når det glitter på bakken av frost og julen kommer. 

Jeg var glad i å dra i alpinbakker før. Skal si det er jo snart 12 år siden sist. så jeg bestemte meg i år for å komme meg tilbake i bakken igjen, noen som melder seg å bli med?. 

Om Sommeren er jeg mer ute en inne. Det å ligge på stranda eller grille er favoritt, selv om jeg er like glad i skogstur med telt. Man kan jo alltid finne noe vakkert i forskjeller. 

Da sier vi oss fornøyd med denne runden av hvem er Rubi Chantel.

Jeg håper dere ble litt nysgjerrige på veien min videre og har blitt litt kokere på nyttig og unyttig info om hvem jeg er.